Welkom bij Biljartvereniging De Rietlander in Spijkenisse

De vereniging is op 12 maart 1981 opgericht. Sinds de oprichting heeft de vereniging in diverse locaties in het winkelcentrum Waterland gespeeld. Vanaf 1999 was dat in de toenmalige kantine van het zwembad in Waterland.

5 oktober 2008 sloeg het noodlot toe. Een enorme brand in het winkelcentrum verwoeste ons onderkomen. De vereniging werd tijdelijk ondergebracht bij andere biljartverenigingen en cafés in Spijkenisse en omgeving. Sinds eind 2009 heeft de vereniging weer een clubgebouw in de Maaswijk, waar we 4 kleine en 2 grote wedstrijdtafels hebben staan.

De vereniging

Binnen de vereniging bieden wij alle mogelijkheden om in clubverband te biljarten. Zowel in recreatief als in wedstrijdverband bent u bij ons aan het juiste adres. Verspreid over diverse clubmiddagen en avonden worden diverse interne competities gespeeld voor het clubkampioenschap. De vereniging is aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Biljartbond (KNBB).
De vereniging heeft diverse teams in de Senioren en Recreanten competitie spelen tegen andere teams in het District Rotterdam. Ook spelen leden van de vereniging mee in diverse Persoonlijke Kampioenschappen. Voor deelname aan deze wedstrijden dient men lid van de Bond te zijn.

Wat zijn de kosten
De contributie bedraagt € 15,00 per maand voor leden die alleen overdag spelen en € 17,00 per maand voor leden die ‘s avonds spelen. De contributie dient vooruit betaald te worden. Het inschrijfgeld bedraagt € 7,50 en de borg voor de sleutel van het clubgebouw € 43,50. Deze kosten dienen bij inschrijving voldaan te worden. Bij beëindiging van uw lidmaatschap levert u de sleutel weer in en wordt de betaalde borg met u verrekend. Kosten verbonden aan het spelen voor de KNBB zijn tot een maximum van € 60,00 per jaar voor rekening van de vereniging.Omstandigheden die deze regel kunnen veranderen zijn voorbehouden.

Wat heeft de vereniging u te bieden
Een dag of avond onbezorgd biljarten met leeftijdgenoten, waarbij sociale contacten de boventoon voeren. Wilt u eens kijkje komen nemen ? U bent van harte welkom. Voor nadere informatie kunt u bellen met secretaris 0181-622030 van de vereniging. Indien u geinteresseerd bent bieden wij u de mogelijkheid om een keer voor € 2,50 als introducé te komen biljarten.