Finale bandstoten klein 2e klasse (Verslag)

Finale bandstoten klein 2e klasse 23 + 24 maart 2019 bij De Rietlander

Op zaterdag om 12.00 uur van start met 6 deelnemers die 3 rondes zouden spelen en Eef de Vries die notabene als 6e in de finale geplaatst was won alle 3 partijen en had dus de volle winst van 6 punten en een prachtig moyenne van 3,95. Eef had een partij van 15 beurten en hoogste serie van 28 op zaterdag.
Jaco Robbemont en Rob Hogenbijl hadden eerder aangetoond een moyenne rond de 3 te kunnen spelen, maar de resultaten van Jaco vielen wat tegen en hij verloor 2 partijen terwijl Rob met 1 verliespartij en een moyenne van 3,2 zijn kansen op de titel bleef behouden. Ook Gerard Plaats won 2 van de 3 partijen en stond op 4 punten en een halve krat bier.

Op zondag worden de prijzen pas verdeeld en in de 4e ronde demonstreerde Rob zijn kunsten in een partij van 15 beurten, terwijl Eef soeverein won van Gerard en zijn voorsprong behield.
De echte finale tussen Eef en Rob zou gespeeld worden in de laatste ronde en daarin ging Eef met een serie van 20 van acquit en bouwde snel zijn voorsprong uit. Wederom ging hij uit in 15 beurten en sloot af met een moyenne van 3,906 waarmee hij promoveerde naar de 1e klas. Hij zal ons district vertegenwoordigen in de gewestelijke finale op 13 + 14 april in Schiedam bij De Kleine Confiance en met zijn scorende vermogen maakt hij daar een goede kans.

Verslag: Ton van Heumen (wedstrijdleider)

Eindstand: